crookedcat

Regissör, digital compositor, illustratör, animatör, konstnär, serietecknare, författare

True story

Publicerad 2010-11-28 12:00:11 i Allmänt,

När min kompis Bella var liten vad hon överviktig. Hon visste själv inte medveten om detta men tillslut fick hon reda på det och gick ner i vikt.

Min berättelse är precis tvärtom.

Jag var inte överviktig när jag var liten, jag var lite tidigt utvecklad men min BMI låg på 23 hela tiden. Dock fick jag höra att jag var tjock hela tiden så jag trodde det. I gymnasiet gick jag upp 20 kg och skaffade lite vett i skallen. Men nu när jag ser på min mage ser jag exakt samma mage jag såg för 4 år sedan, fast den egentligen är flera cm större. Men min självbild är åtminstonde inte skev längre.


Tack och hej
sjuka grej

Linus

Publicerad 2010-11-28 00:51:48 i Allmänt,

Nu ska jag berätta om min katt som inte är min katt. Linus heter han (han hade antagligen hetat nåt annat om det var min katt) och jag har tagit hand om honom i ungefär 2 månader. Linus kom till katthemmet som Linnea och med ett förstört öga. Efter en mirakulös pengainsamling fick den kastrerade hanen en operation och ett öga mindre. Dessutom ett jourhem. Justeliusgatan 29.

Linus pratar nästan hela tiden, ofta högt men ibland kommer det inte ett ljud mellan de rosa och svarta läpparna. Linus fiser så fort man väcker honom (vilket inte är så trevligt eftersom han sover på min kudde). Han får energispurtar nu när han inte kan gå ut (det är för kallt) så han kanar runt på rygg under soffan. Han är en dramaqueen (som resten av den här familjen) och kan gnälla om absolut ingenting. Han är även väldigt väldigt kelig och slår sin panna så hårt mot min arm att den domnar. Han tycker även mycket om ost och varje morgon står han med framtassarna på köksbänken. Han gillar att stå i sovrummet när jag vädrar och sniffa i luften som kommer in genom fönstret. När jag sitter vid datorn sitter han på min sambos skrivbord och tittar ut genom fönstret. Så fort jag kommer in genom ytterdörren kommer han springandes och skriker och kan inte sluta jämra sig över att jag varit borta.

Och det finns ingen finare katt.



Om en månad kommer jag åka ifrån Linus och kanske aldrig se honom igen. Men om jag gör det så hoppas jag att han känner igen mig.

Tack och hej
söta grej

My name is Bond, James Bond

Publicerad 2010-11-24 21:36:26 i Allmänt,

För några månader sedan sedan fick jag en chock när jag hörde att ettorna kallade oss (me and my hoes) tjejerna som spelar. Och för någon vecka sedan hände det igen. Harry Potter nördarna.

WHAT!?

Jag hade förstått de gapiga tjejerna, tjejerna som är så jävla högljudda, de tjocka tjejerna, tjejerna som bara pratar snusk, tjejerna som tar konstant fikapauser.

Men åh nej, tydligen spelar vi Robot Unicorn och läser Harry Potter (vilket vi gör men iaf, det är icke våra mest framkallande karaktärsdrag). Så vitt jag vet spelar alla på min utbildning eftersom vi har någon som kallas renderingtider, också kallat 2-timmar-att-inte-kunna-göra-ett-skit-på. Och så vitt jag vet är det mest jag Ewwe och Christian som snackar lite Harry Potter, och det var mest nu bara inför den nya filmen (vänta lite, Christian är ingen tjej).

Har vi blivit lugnare och snällare eller är ettorna helt enkelt gapigare? Eller har lite dåligare hörsel.


Tack och hej
spelglada tjej?

Wannabeen

Publicerad 2010-11-24 13:41:03 i Allmänt,

Jag blev medlem på det här forumet idag http://www.skrackfilm.org/forum/ för skräckfilm och kultfilmsfantaster. Och jag har inte kännt mig n00bigare på länge. Jag trodde ändå jag började lära mig lite om kultfilmer och skräckfilmer (jag har trots allt bara varit inresserad av film i ca 3 år) men det här alltså.: La revanche des mortes vivantes, The Manitou, Psychic Killer, The resurrection of Michael Myers.. WHAT? Jag har aldrig hört talas om dessa filmer.

Förhoppningsvis är de på forumet schyssta och står ut lite med min okunskap och tar mig under sina vingar och lär mig konsten inom kultskräck.

Men gush... jag känner mig som en wannabe.. inte bekvämt alltså..
(tänk om det blir samma känsla när jag kommer ut på praktik... hjälp!)



Tack och hej
leverpastej

Ett ljus i mörkret...

Publicerad 2010-11-23 13:35:16 i Allmänt,

Ja, det verkar som om jag kan få en praktikplats ändå... Stockholm, där alla mina vänner kommer hamna.



och ändå gör det lite ont i mig eftersom jag så fruktansvärt gärna vill till London

Humor

Publicerad 2010-11-22 20:03:36 i Allmänt,

Alla gillar att skratta. Och gör man inte det, tja, då måste man ha ett väldigt tråkigt liv.



När jag var liten och sjuk så kollade jag alltid alltid på Grisen i Säcken av Galenskaparna After Shave som vi hade inspelad på band. En politisk revy, hur fan kan en fyraåring tycka om sånt? Jodå, och efter det föddes en evig kärlek till GAS och framför allt Claes Eriksson.

Jag är även väldigt förtjust i barnserier för där är allt så bisarrt och vad som helst kan hända (sedan kan animeringen vara ett upphov till skratt). Och karaktärerna kan vara hur sjuka som helst. Favoriterna är Bröderna Fluff, My Little Pony och Teenage Mutant Ninja Turtles.

Eichiro Oda (One Piece) och jag har ett gemensamt intresse, transor. Vi har även gemensam humor. En annan manga jag tycker är väldigt kul My Barbaric Girlfriend (även om den börjar bli lite långtråkig).

Sen har jag ju den här uppsjön av dålig internethumor: Aragorn kommer, Sagan om de bannlysta etc. Senaste som jag kollar på varje vecka är Ray William Johnsons Equals three där han pratar om youtubevideos. Om det gäller humorbilder så är http://verydemotivational.memebase.com/ underbar precis som http://history.icanhascheezburger.com/.



För några år sedan började jag även kolla mycket på standup och den bästa inom den konsten är såklart, Magnus Betnér. Jag älskar Magnus hårda rakt på sak stil, dessutom har vi samma värderingar (förutom i en sak tror jag). Att se människor leverera IN YOUR FACE meningar till de som borde få det ger mig alltid en skön känsla i magen. En del påstår att skadeglädjen är den enda sanna glädjen.

Humor för mig får gärna vara elak och satirisk (antagligen var det därför som Peter Rangmar var min favorit i G.A.S). Humor om sånt man gillar tycker jag oftast är roligare än sånt man inte gillar, kanske därför att man kan mer om det (om man inte är en no-life-hater). Därför gillar jag parodier mycket också, problemet är att parodier är svårt. Ska det slå internationellt så får nörderierna inte vara för höga vilket egentligen är det roligaste som finns när det gäller parodier. Nakna Pistolen, Austin Powers och filmerna av ZAZ är exempel på bra parodier, jag har tyvärr inte sett så många av "De våras för..." filmerna. En del av alla dessa "movie" filmerna som kommit det senaste årtionet är också ok, Scary Movie, Not antoher gay movie och Extreme Movie bland annat.

Jag är inte alltid så förtjust i fysisk humor, men Mr. Bean är ett undantag, men de känns inte alltid lika fysiska på nåt sett. Chaplins äldre filmer kan jag ibland vara utan, jag gillar bättre de med dialoger och hitills har jag inte sett någon av Bröderna Marx filmer som fått mig på fall.

Men om man vill veta exakt vad min humor är, om man vill veta vad det är som får mig att frusta av skratt, slå mig på knäna, lock and lola, då ska man se Bert. Böckerna är också väldigt bra och har lite samma irrationella osannolika humor men tv-serien är fulländad på så många vis. Om man inte sett den går man verkligen miste om en del tv-historia. Innan jag visste så mycket om film såg jag inte riktigt fulländigheten den har som medie, den går emot filmreglerna på ett fantastiskt snyggt sett och gör parodier på massa olika saker (Hitlers kända tal bland annat). Och humorn är fan den bästa i världen. Och karaktärerna och skådespelarna är fenomenala, Åke, Lill-Erik.



Och jag måste säja, Klimpen är kanske den absolut roligaste karaktären i hela världen. No kidding.



Tack och hej
leverpastej

Unwanted

Publicerad 2010-11-19 12:48:12 i Allmänt,

Efter så många nej angående praktik så borde det sluta kännas som en sten i magen varje gång man fått ett nytt mail. Men så är det inte.

Den ärliga verkligheten

Publicerad 2010-11-13 19:21:27 i Allmänt,



Sätt saker i perspektiv
Sätt saker i perspektiv
Sätt saker i perspektiv
Sätt saker i perspektiv
Sätt saker i perspektiv
Sätt saker i perspektiv
Sätt saker i perspektiv
Sätt saker i perspektiv
Sätt saker i perspektiv
Sätt saker i perspektiv
Sätt saker i perspektiv
Sätt saker i perspektiv
Sätt saker i perspektiv
Sätt saker i perspektiv


Det finns folk som kämpar varje dag bara för att kunna leva

(men jag vill så gärna ha praktikplats!)

En inblick i Lottas känslokammare just nu

Publicerad 2010-11-11 12:01:38 i Allmänt,

01:00 Stress, måste fixa klart reelen, stress, sov nu, stress, just ja, jag måste ta med mig wacomen till skolan imorgon, stress

07:14 Jälvakattslutaväckmigjagmåstesovasåjagorkar

10:00 drick din juice i lugn och ro för den varvar inte länge

12:00 varför funkar inte nuke för? stress! var är filerna jag renderade igår? stress! varför är inte sofia här, jag måste prata med henne

14:00 ät i lugn och ro, inte få magsår nu, skrattar med vänner = posititvt

16:20 varför buggar AE? stress! måste hinna göra nåt innan jag går hem för dagen! stress!

17:23 pausar och

19:48 köper mat

20:12 måste få iväg de här mailen, sress, hur lång tid kan det ta? stress

20:30 orkar inte laga mat, mackor idag igen

21:38 hur svårt kan det vara att hitta emailadresser? stress

22:17 måste rita klart de här grejerna till reelen, men de får inte bli för fula för då får jag ingen praktik i alla fall, stress

22:59 **** söker concept artist, peppad!

23: 57 måste verkligen sova snart men hinner inte, stress



och om och om och om igen






Tack och hej
utbrända oigenkännliga tjej

AGONY AND PAIN!

Publicerad 2010-11-07 13:36:35 i Allmänt,

Den här veckan måste jag:
- göra klart skylten till mitt showreel
- göra klart det nya klippet till min showreel (vilket inte går så bra)
- klippa färdigt mitt showreel
- skicka ut mailen till alla företagen med min showreel
- gå på möte
- filma i greenscreen studio själv
- gå på föreläsning
- skriva på rapporten själv
- jobba med teasern själv
- tvätta
- försöka laga åtminstonde något mål mat

Addera sen att jag är sjuk samt lite mensvärk på det.

R.I.P. Charlotta Lundborg 1990 - 2010

WHAT is she wearing!?

Publicerad 2010-11-06 00:20:00 i Allmänt,

Lolita

Många som hör det ordet tänker nog på små flickor eller Nabokovs bok eller filmatiseringen av Kubrick. Men ett fåtal tänker på den japanska stilen som (konstigt nog) delar det namnet.

Lolita går ut på att tja, klä på sig och se ganska gammeldags ut. Kjolen ska vara puffig och inte alltför kort, det ska helst vara blus med spets och kanske band och kanske svarta mary janes skor och en rosett på huvudet. Och det är den absolut vackraste klädstilen i hela världen. Det finns massa olika genres inom lolita, bland annat gotisk, söt, klassisk, blodig eller, varför inte, pirat.

Att jag ens började med lolita känns ibland som ett skämt. När jag var liten (host, fram tills 14) så var jag en riktig pojkflicka som aldrig någonsin hade kjol. Jag gillade inte kläder och att handla byxor var något utav det värsta jag visste. Men jag har alltid haft en tendens att säja emot allt hela tiden, till och med mig själv. Det kanske var därför jag halkade in på lolita. Jag tror att jag först hörde det viskas om någon Mana (en känd artist och lolita) men det var inte fören på Uppcon06 (ett nördkonvent i Uppsala) som jag såg det på riktigt och uppfattade lite mer vad det var. Det var nämligen en ganska känd svensk lolita vid namn Anna (klädd i lila där uppe) som hade en lolitamodevisning och jag blev helt hänförd! Jag införskaffade ganska snart min första lolitaklänning, som jag inte visste då, inte alls levde upp till lolitastandarden.



Men jag lärde mig ändå tillslut reglerna och började införskaffa lite kläder. Men jag hade extremt svårt att börja klä mig i modet. Dels för att jag var så rädd att misslyckas lika mycket som jag hade gjort första gången, dels för att jag i princip inte hade råd med några ordentliga kläder, dels för att jag inte tycker jag var tillräckligt fin för att ha på mig såna vackra klänningar (sedan kom jag på att om jag nu ändå var så ful så kunde jag väl lika gärna vara ful i fina kläder).

Men desto mer jag läste på, desto mer min garderob förändrades och framför allt i takt med att min självförtroende växte lavinartat så skulle jag väl ändå påstå att jag gör en duglig lolita. Även om jag så fort jag lärt mig alla regler förkastade jag dem, ingen ska berätta för mig hur jag ska klä mig.

Även om jag i princip hållt på med lolita i 6 år så har jag absolut ingen stor garderob. Den består av 6 klänningar, en blus och en kjol och lite skor. Eftersom jag flyttade hemifrån när jag var 16 hade jag väldigt svårt att spara pengar och nu lever jag ju på studentkassa. Lolitakläder från dyrare märken (vilket är 95% av alla kläder jag vill ha, pga många olika anledningar) är väldigt väldigt dyrt och klänningar kan gå runt 3000:-, som dessutom måste skickas från Japan. Alltså köper jag alltid second hand och eftersom lolitastilen kommer från Japan så är kläderna ganska små i storlekarna vilket gör att jag kan inte ha så många plagg i alla fall (även om mina gigantiska höfter inte är ett problem längre)



Jag har också en sån fantastisk tur att alla lolitor jag träffat har varit supermega trevliga och snälla (även när jag failade riktigt hårt). Däremot så vet jag att den internationella lolitacommunityt inte är för människor med dåligt självförtroende. Folk snackar massa skit och kränker folk om vartannat. Jag har alltid velat bli medlem på egl (den största lolita communityn) men jag har helt enkelt inte vågat, folk kan verkligen bli helt galna av friheten på internet. Jag vill gärna ha lolitavänner men jag orkar inte bli kränkt för hur jag ser ut för det ska ingen annan lägga sig i.

(Här har ni bevis för all skit som folk skriver om varandra
http://community.livejournal.com/loli_secret)

Men jag är otroligt förtjust i stilen i vilket fall även om jag inte har på mig den så ofta. Lolita "lärde" mig att vara mer feminin och återuppväcka min illvilja för byxor (min kropp är gjord för klänningar) och fick mig att ändra på hela min syn på mode.



Tack och hej
Snygga grej

Sömnlöshet... mae..

Publicerad 2010-11-05 00:42:39 i Allmänt,

Just nu är jag inne i en period då jag inte vill gå och lägga mig. Det är inte så att jag inte vill att nästa dag ska börja. Det är inte så att det finns några monster under sängen. Det är inte det att jag inte är trött. Det är inte så att jag gör något viktigt. Ibland vill jag bara inte gå och lägga mig. Eftersom jag bestämmer själv när jag börjar imorgon så gör det inte så mycket men det stör mig.
Varför vill jag inte sova? Jag gillar att sova.



Tack och hej
Fåniga grej


P.S. Jag känner att jag verkligen bara skriver massa bajs, förlåt, jag ska skärpa mig D.S.

Lycka är...

Publicerad 2010-11-03 10:16:35 i Allmänt,



När katten bara vill gosa och gosa och gosa och liksom inte kan få nog av en

När man bara skiter i allt och går och fikar på café istället

När man hör om gamla människor som hade precis likadana värderingar som en själv och sket i vad alla andra tyckte

När man ser en riktigt stor och fin rumpa

När man köper ett ganska billigt plagg "bara för att" men inte tycker om den så mycket egentligen och sedan upptäcker man att det är världens bästa plagg och man har på sig det dag ut och dag in

När man kanske ha lite extra fläsk på rumpan och låren men det gör egentligen ingenting för man är så lycklig och har världens bästa liv i alla fall

Att gå upp mitt i natten för att åka någonstans

Regnet mot rutan på natten

När man ser en ny film och man blir sådär helt helt nipprig och galen och förälskad och känner hjärtat slå i 150

Hans Arnold

Publicerad 2010-11-01 21:41:40 i Allmänt,



Fick just reda på att min absoluta favoritkonstnär dog för en vecka sen.

Fanfanfanfanfanfan jag ville så fruktansvärt gärna träffa honom..

Solo

Publicerad 2010-11-01 13:01:58 i Allmänt,

Solo denna vecka, min partner Moa ska ögonopereras, ojoj! Så jag får skriva själv på våran helt underbart "roliga" examensrapport medans hon går på praktikbesök i Stockholm. Vårat examensjobb går dock ut på att gör en teaser till ett sci-fi manus, mer än så får jag nog inte säja och videon kommer antagligen inte läggas ut på internet heller.

Sen får jag ett mail om att vi tydligen ska ha praktikmöte imorgon. Jaja, lika bra, jag kommer förhoppningsvis skicka ut mailen till företagen i början av nästa vecka, jag behöver bara göra några fler klipp till min showreel samt göra den lite snyggare. Håhå, jaja som mormor säjer.



jag får tillbacks min katt ikväll i alla fall.



Tack och hej
Jälva fail

Om

Min profilbild

Charlotta L

Tjej med (lite för många) drömmar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela