crookedcat

Regissör, digital compositor, illustratör, animatör, konstnär, serietecknare, författare

Tänk om...

Publicerad 2011-01-31 21:02:59 i Allmänt,

Tänk om jag inte alls gillar att sitta framför datorn. Tänk om jag inte gillar att kolla på film eller läsa böcker  eller rita, egentligen. Tänk om jag inte är så nördig som jag tror jag är och fortfarande gillar samma saker jag gillade när jag var 10. Tänk om jag egentligen brinner för att hjälpa människor. Tänk om jag gillar att träna, speciellt i grupp. Tänk om jag egentligen tycker att sarkasm är elakt...



BWAHAHAHAHA! FAT CHANCE!
(hey, nobody's perfect!)


Tack och hej
Nördpastej

In heaven

Publicerad 2011-01-27 10:05:43 i Allmänt,

Everything is fine
In heaven
Everything is fine
In heaven
Everything is heaven
You got your good things
and I got mine


Glömt allt jag har, yargh, mate?

Publicerad 2011-01-26 22:58:06 i Allmänt,

(hade lolita på mig på praktiken idag och vi gick ut och åt thai-buffé)

Roliga nyheter då, köpte en blus på rean idag. Fick välja mellan storlek 36 eller 42 (yaaay, jag som har 38-40 i överdelar). Men 36 satt helt ok (42 var ett tält.... ett tält) men knapparna var de sämst sydda knapparna ever, en var redan borta, en hoppade av när jag kom hem och de andra hänger på en skör tråd (åh så rolig jag är). Fick lite reducerat pris för det i alla fall.

Har ju velat ha någonting som kan fungerar som subtitut för en "piratblus" eller så och här blev resultatet (fast jag orkade inte fixa andra strumpor eller skor).



Yargh, me ´hearties!



Jag och Conrad (efter Conrad Veidt som är så passande... död)


För övrigt ser min fb ut såhär, AND IT'LL NEVER CHANGE!




Tack och hej
piratpastej

Sen när började jag bry mig?

Publicerad 2011-01-25 21:27:11 i Allmänt,

(Bestämde mig för att börja centrera texten, det är ju så jag egentligen vill ha det, varför ljuger jag för mig sjääälv?)

Idag fick jag hem två head eating bows, en vit och en svart



Som ser ut ungefär såhär, för de mindre vetande


Först när jag satte på mig dem tänkte jag "Åh fy fan! Som om mitt huvud inte såg tillräckligt avlångt ut redan!". Nu har jag vant mig och tycker ganska bra om dom. Men på senare tiden har jag börja tänka i riktningar som stör mig lite. Nämligen att jag inte känner mig helt bekväm i att ha lolita på prakikplatsen. Inte det att jag sitter ner hela dan (empire waist it is) men att mina arbetskamrater ska tycka det är jobbigt att folk stirrar när man går ut och äter. De är inte mina vänner (än), de har inte bett om att umgås med mig. Och det finns folk som tycker det är jättejobbigt att bli uttittade.

Sen när började jag bry mig? Är det bra? Dåligt? Än så länge gör det inte så mycket eftersom det är vinter (ful vinterkappa ovanpå) men hur blir det sen? Håhåjaja, I-landsproblem, I haz them. Har börjat i alla fall mjukstartat med lolita på praktiken (brand t-shirt och svart kjol) och än så länge inga kommentarer (inte ens blickar, inte som jag märkte).


Tack och hej
Kawaiipastej

Tessan och Lottas städsång

Publicerad 2011-01-23 12:23:57 i Allmänt,

När livet är för skitit och golvet är så grå
Då tar jag till ett eget litet knep
En arg liten ramsa jag hittat på
Som handlar om det värsta jag vet!

Städa! Städa och gno
Nu har jag städat vinden och vill ta självmord
Städa! Städa och gno
En himmel så grå som Svinto

På morgonen när jag vaknar, drar upp min rullgardin
Då kanske dammet bara öser ner
Då nynnar jag på min egen melodi
Som handlar om det värsta jag vet!

Städa! Städa och gno
Nu har jag städat vinden och vill ta självmord
Städa! Städa och gno
En himmel så grå som Svinto

När Cilit Bangs starka ångor sänker mitt mod
Då har jag som en magisk hemlighet
En arg liten ramsa med såna ord
Som handlar om det värsta jag vet!

Städa! Städa och gno
Nu har jag städat vinden och vill ta självmord
Städa! Städa och gno
En himmel så grå som Svinto
Wooooow!
Städa! Städa och gno
Nu har jag städat vinden och vill ta självmord
Städa! Städa och gno
En himmel så grå som Svinto

Vad har hänt?

Publicerad 2011-01-20 21:35:19 i Allmänt,

En hel del den senaste veckan må jag medge.

Jag flytade till Stockholm på fredagen, bor i ett hus i Enskede Gård tillsammans. Superbra läge, bra pris med allt inkluderat (el, vatten, husgeråd, trädgård, tv, BADKAR) och jättesnäll huskompis. Ja, och eventuellt ett spöke eller nåt som här suckas och gnisslas och visslas och bankar och gnäller. Kusinen hälsade på i helgen och vi kollade på film på min dvd som jag tappat bort dosan till.

I måndags var det första praktikdagen! Jag hade lite svårt att hitta (har fortfarande inte riktigt hajjat hur vägarna kring Globen går) men kom tillslut fram. Lokalen är bara ett enda stort rum med arbetsstationer, tv hörna och kök i vardera hörn. Jag fick sitta på chefens dator (han är i Libanon) och jag lyckades få den att starta om sig 3 ggr samt ludda ner stolen med min klänning. Annars är mina arbetsuppgifter helt ok men jag tycker ändå det är tråkigt. Det grundar sig säkert i att ända sen jag började skolan så har jag ju haft vänner i klassen, man har alltid någon att vara med. Här är det inte riktigt så, vi får se vad som händer.

I helgen ska jag hem och flyttstäda en massa (syster och morbror flyttar samma helg) och näsa vecka blir det kneg igen.


Tack och hej
praktikpastej

Eufori

Publicerad 2011-01-12 16:15:14 i Allmänt,

Idag är det 2 dagar tills jag skulle flytta till Stockholm, hade precis köpt mitt mobila bredband och tänkte fortsätta packa. Kom på att jag borde kolla mailen eftersom det kanske skulle finnas instruktioner till vad jag skulle göra på praktiken. Öppnade gmail och såg att jag hade 2 mail. Ett var ifrån King Bee, ett stort animationsföretag i London. Jag bara gapade när jag läste det. 

Hi Charlotta,

We may have some unpaid work experience from home if you're interested on an animated series pitch we're working on?

It could be good for to add to your portfolio/get a good reference from an animation company - let me know if you'd like further information..

Best wishes,

Martyn


Min hjärna kunde inte ens registrera vad det var jag läste. Erbjöd dom mig praktikplats? Mig... lilla mig!? Ett av de största animationsföretagen i London. Jag rusade ner för trapporna och skrek på mamma och berättade allt. Jag var helt skakis, helt borta i lyckorus!

Nu har jag skickat ett iväg ett svar. Kollar bostad i London och drömmer mig bort. Och är fruktansvärt stolt över mig själv!

Jag klarade det. Jag visste väl att jag kunde!


Tack och hej
AWESOMEPASTEJ!!


(PS. sen kommer ju tvivlen såklart, de kanske menar i höst etc men i vilket fall så vill de ha mig! Det går räcka tills vidare. D.S.)

Barnfrågan och framtidsplaner

Publicerad 2011-01-11 21:48:16 i Allmänt,

Vad jag vill med mitt liv:

Må bra
Ha ett kul jobb (reigssör)
Ha roliga trofasta vänner
Ha en fast bostad


Hitills så är 3/4 delvis uppfyllt. För det mesta vill jag bara ha kul och vara nöjd med allt jag åtager mig. Och barn ingår inte i min världsbild av kul. Jag kan (nästan) förstå folk som skaffar barn, man känner att det är nästa steg på vuxenlistan, man vill ha den drömmen så många har om villa, volvo och vovve. Men nu i alla fall (och hela mitt liv fram tills nu) har jag inte haft det behovet. Alls. Inte i någon grad.

Mitt idealliv jag strävar efter skulle vara att jag hade en fast bostad i Sverige (där jag har alla mina grejer tex) men att jag jobbar för det mesta i England. Efter (och några gånger under) filmproduktionerna så är jag i Sverige och umgås med vänner och ägnar mig åt mina andra intressen och reser och sånt. Och den miljön tror jag kanske inte ett barn borde växa upp i.

Du kommer ångra dig. Alla säjer att de inte vill ha barn i din ålder.

Fine, så är det säkert för många, men jag tycker det är så otänkbart att jag kan faktiskt inte ens kan se mig själv i rollen som mamma. Men OM jag som sagt skulle ångra mig och vilja ha barn skulle jag adoptera. Jag anser att barnafödsel är den euforiska upplevelse jag helst vill slippa. Alltså, ja, jag vill sterilisera mig. Dels också för att då slipper jag mensen och dels för att jorden faktiskt är överbefolkad och det redan finns tusentals barn som behöver en familj.

Att ha en partner är för mig mycket viktigare än att ha barn... men inte heller livsviktigt på något sätt. Det finns folk i min släkt utan varken partners eller barn. Hur frivilligt det är vet jag inte, men det verkar inte som att deras liv är skit på något vis.

Sen har jag en till dröm men den tar jag i nästa inlägg.


Tack och hej
barnlösa pastej

HAHAHAHABUHUHUHU!!

Publicerad 2011-01-11 13:51:32 i Allmänt,

Ibland är man så förutsägbar. Jag har kollat lite på min mina berättelser (jag skriver ju också, som kanske inte alla vet) och allt allt allt jag skriver är antingen komedier eller superdeprimerandedraman/skräck. That's it. Inget emellan! Hur kommer nu detta sig? Varför skriver jag inga normala vardagsberättelser eller vad jag ska säja. Det gör jag, men om jag gör det måste jag blanda in någon mordhistoria eller massa humor.

När jag var liten och började skriva berättelser var det mest mordhistorier (hade en fin liten serie där som pågick i några år.. mellan jag var 7-11). Under tiden där kom Pokémon och då började jag skriva fanfics. Roliga fanfics. Extremt hysteriska flummiga fanfics. Eller så var det mord, fattigdom och elände (jag skrev väldigt många olika konstiga fanfics).

Och än idag har jag svårt att skriva nåt vanligt rent drama, det blir liksom... lite för lame. Det måste vara lite elände annars är det inte så intressant, det är också då man får fram mest intressanta karaktärer. Eller så ska syftet bara vara att underhålla på en komisk nivå (även om det känns som om jag håller på att förlora den gåvan).

Jag har en del filmidéer som är ganska "vanliga" men de flesta av dom är baserade på böcker eller så är det lite mord och sånt inblandat i alla fall.

Suck, mångsidig är jag då inte (eller tja, beroende på hur man ser det)


Tack och hej
ensidiga pastej

2010

Publicerad 2011-01-06 23:34:56 i Allmänt,

Januari

Började plugga mer på allvar i skolan, hade bästa Jens-Peter Sjögren som lärare.
Hängde med tösabitarna i kvinnolyan, såg på film och gosade med kaninerna.






Februari

Färgade Dags hår och firade Alla hjärtans dag.
Började hänga på katthemmet.




Mars

Kollade på överhypade Alice In Wonderland.
Fifflade med omöjligt fotouppgift.
Hade en lärare som lät som Timbuktu.
Gick på kaninpromenader.




April

Firade påsken i Norrland.
Var på Uppcon 10 med bästa kusinen.
Såg äntligen The Rocky Horror Picture Show.
Blev sambo och flyttade till Justeliusgatan.








Maj

Åkta med klassen till Stuttgart.
Sprang hem i spöregn och åska.
Såg Freddy vs Jason.






Juni

Var på kusinens och sambons studenter.
Åkte på semester med mamma och kollade bland annat in Martha Sandwall-Bergströms grav.
Fyllde 20.
Hade Alice i Underlandet tema på mitt födelsedagsfika.






Juli

Hade frukostpicknikar på stranden.
Glodde på massor utav Ingmar Bergman.
Hade X-men Evolution maraton med Bella.
Var på Parken Zoo för första gången på länge.






Augusti

Började nörda Naruto på allvar (igen).
Åkte till Jönköping på dagstripp med bästa sambon och fikade på världen bästa café.
Hade fest för de nya ettorna.





September

Åkte till England för första gången på min kusins bröllop.
Fortsatte med min Narutoobsession.






Oktober

Hade roligaste skolprojektet ever.
Jag blev med katt!
Åkte på Kulcon i Jönköping med Bella.
Spelade kubb och lekte i lekparken.
Var på Halloweenfest och mina skor säckade helt ihop




November

Höll på att jobba ihjäl mig.
Jag fick äntligen klart mitt showreel.
Började kolla på löjliga mängder Buffy och Vampyrerna.
Fikade hela tiden på Lilla caféet.




December

Hade seperationsångest.
Firade 3 år med min sambo.
Flyttade ifrån Eksjö...






2011

?????

Om

Min profilbild

Charlotta L

Tjej med (lite för många) drömmar

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela